neděle 1. listopadu 2015

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny

Autor: Sarah Cadji
Nakladatel: Metafora
Rok vydání: 2015
Žánr: naučná literatura




Anotace:
DŽUSY * SMOOTHIES * OŘECHOVÁ MLÉKA A MÁSLA * RANNÍ PANÁKY

Pravidelné pití čerstvých ovocných a zeleninových šťáv je pro lidské tělo blahodárné a k nezaplacení. Kniha pomůže i úplným „džusovým" začátečníkům stát se mistry. Dozvíte se, co všechno budete k výrobě potřebovat, které ovoce a zeleninu vybrat, jaké druhy jsou nejvhodnější pro výrobu čerstvých nápojů. Zjistíte, že příprava čerstvých a šťavnatých ovocných i zeleninových pochoutek je hračka.
Ranní snídaňový elixír vás nakopne do náročného dne, polední koktejl dodá energii, večerní sklenka uklidní a zbaví stresu. Dopřejte si blahodárné čerstvé pochoutky ze špenátu, jablek, avokáda, lesních plodů, mrkve, oříšků, papáji, okurek a dalších úžasných plodin.
Inspirujte se autorkou Sarah Cadji. Když se ocitla ve stavu, kdy díky nemoci a vyčerpání už téměř nemohla vstát z postele, rozhodla se vzít zdraví do vlastních rukou, a z těch nejlepších receptů sestavila knihu.

Naučíte se připravit si:
• čerstvé džusy
• smoothies
• nápoje pro revitalizaci, dobytí energie, hubnutí či lepší pleť
• koktejly jako plnohodnotnou součást denního stravování
• ořechová mléka a másla
• malé ranní panáky, jimiž nastartujete den
  



Dojmy a hodnocení

Kniha z pera autorky Sarah Cadji vám odhaluje řadu skvělých, chutných a především zdravých ovocných a zeleninových nápojů.

V předmluvě nám autorka představuje sama sebe a její životní styl. Svůj osobní vztah k potravinám získala v Aténách, kde vyrůstala a žila do svých dvaceti let. Po přestěhování se do Londýna a přizpůsobení se tamějšímu hektickému stylu života nachází opět útěchu, klid a energii ve vhodně zkombinovaných čerstvých druzích ovoce a zeleniny.
 

Sarah Cadji nám předkládá výhody a příznivé účinky zvolené zeleniny, ovoce, koření a různých bylinek. Naučí nás odměřovat suroviny a přidává rady ohledně jejich přípravy, mytí a čištění.

 

Kniha je rozdělena na několik přehledných částí, ve kterých si můžeme zvolit vhodný nápoj. Ať už se jedná o šťávy k snídani, obědu, večeři, koktejly či speciální šťávy, to vše autorka pojala velmi jasně a stručně. Každý návod na daný návod je představen krátkým úvodem, potřebnými surovinami v doprovodu s jasnými pokyny k přípravě a doplněn fotografií.




Pokud máte rádi v současně době tolik vychvalované a blahodárné ovocné či zeleninové čerstvé šťávy nebo koktejly, vřele vám tuto knihu s nemalým množstvím receptů doporučuji.



Za poskytnutý recenzní výtisk mnohokrát děkuji nakladatelství Metafora.

Knihu si můžete koupit zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat